1. června 2015

Chyťte si svou židli!

http://www.pq.cz/
PRAŽSKÉ QUADRIENNALE 2015

Od 18. do 28. června bude probíhat 13. ročník festivalu Pražské Quadriennale (PQ’15). Nebudete vědět, co si vybrat, festivalová nabídka je skutečně bohatá. Deset festivalových dnů je plných přednášek, diskusí, výstav, performancí a divadelních představení.

Spojovacím tématem PQ’15 je Sdílený Prostor: Hudba Počasí Politika. Jde o výzkumný a umělecký projekt, který se skládá z nejrůznějších sympózií, výstav a vzdělávacího programu SpaceLab. Ten zahrnuje workshopy studentů divadelních a uměleckých škol a festival ZLOMVAZ, který pořádají studenti pražské DAMU. A především studentům je také určený.

Speciálním hostem PQ bude režisérka Julie Taymor, jejíž film Sen noci svatojánské (natočený podle představení v Theatre for a New Audience, Brooklyn) se bude promítat 25. června v kině Světozor. Nebude ovšem jediná, na festival přijede řada vynikajících předních zahraničních umělců. Festival není otevřen jen dospělým divadelníkům a umělcům (a všem, co se o divadlo zajímají), ale pamatuje i na nejmenší umělce, neboť jeho částí je i PQ dětem 2015. Zaměřuje se na žáky všech věkových kategorií. Čekají je komentované výstavy, workshopy, ale především se mohou aktivně zapojit při vlastní tvůrčí práci.

ODKAZOVÁTKA:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.