7. ledna 2018

#3NÁCT: Volume 2!

https://www.divadlovdlouhe.cz/repertoar/festivaly/festival-13-2018/
9. ročník divadelní přehlídky nejen pro teenagery

Od devátého do čtrnáctého ledna proběhne již devátý ročník nesoutěžní divadelní přehlídky nejen pro teenagery - Festival 13+ v Divadle v Dlouhé. A naše staronová redakce (Škvarová, Duchková, Seveldová, Blatný a Křížek) bude znova u toho, se svým druhým ročníkem zpravodaje #3NÁCT. Předchozí ročník festivalu a první ročník puberťáckého zpravodajování si můžete připomenout zde. A nežli budete číst dál a dozvídat se, jaký program nás čeká, dovolíme si prozradit, že i letos se budeme festivalu věnovat také na vlnách, v pořadu REFLEXE: Divadlo! Čtěte hned, později poslouchejte a vemte puberťáka do divadla...

Následující text byl převzat z tiskové zprávy festivalu...

Nesoutěžní přehlídka pro mladé diváky nabídne osm představení převážně mimopražských divadel. Bude se hrát večer pro veřejnost a členy Klubu mladých diváků i dopoledne pro školy. Všechny hostující inscenace uvedeme v pražské premiéře. Festival letos rámují novinky hostitelského divadla: zahájíme jej premiérou komorní inscenace Ghost Protocol v režii Lindy Duškové, která spadá do řady Krátká Dlouhá ST[ART]. Závěr festivalu pak bude patřit novému retro muzikálu v režii Miroslava Hanuše - Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾.

Vedle této britské verze nelehkého dospívání se v programu festivalu objeví i neméně známá varianta americká - Mládí v hajzlu v podání Divadla Petra Bezruče z Ostravy. Dále jsou v programu dvě různorodé adaptace klasických textů - Gazdina roba Gabriely Preissové v úpravě a režii Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka (Divadlo Alfa, Plzeň) a Hrubínova Romance pro křídlovku v režii Miroslava Hanuše (Městské divadlo Kladno). A také dva dosti bizarní a nekorektní autorské tituly - Atomová kočička Tomáše Dianišky (Divadlo F. X. Šaldy, Liberec) a komiksový krvák v podání čerstvých absolventů DAMU Goon: Krvavá pomsta!

Autorem plakátu a dalších výtvarných prvků letošního festivalu je Michael Vácha, jehož kreslené vtipy doprovázející festival najdete postupně na Facebooku Divadla v Dlouhé. Výjimečné je i festivalové vstupné pro studenty 100 Kč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.