15. července 2015

Konec divadelní prokrastinace NO.2

Kam v srpnu za divadlem?
Divadlo se nezastaví ani před druhým prázdninovým měsícem. Co s vlahými srpnovými večery? Vybírejte z našeho druhého dílu letních pozvánek!

BAJKAZYL NA NÁPLAVCE
Ani náplavka divadelně nezahálí. Nový cirkus, pantomima, autorské divadlo, tanec. Představení se konají ve středu nebo v pátek v podvečer a jsou zdarma, v úterý si můžete přijít zatančit swing pod vedením Swing Busters Prague, v sobotu se dokonce hrají pohádky pro děti. 17. července si můžete dát další dávku nového cirkusu – tentokrát soubor Cirkus TeTy s inscenací Husí krky. Sledujte facebookovou stránku, kde se objevuje aktuální program.

LETNÍ LETNÁ
Léto je ve znamení nového cirkusu, zdá se mi… Dvanáctý ročník festivalu Letní Letná se koná 16. 8. – 3. 9. 2015. Letošními „velkými hvězdami“ budou Britové a Francouzi, konkrétně NoFit State Circus z Velké Británie s inscenací Bianco a francouzský soubor Rapsoso s novou inscenací Morsure. Za pozornost ale určitě stojí letenská premiéra inscenace Handbag, opět tandemu SKUTR (a jejich „ideově-produkční platformy“ STK Theatre Concept), kteří spolupracují s duem DaeMen (silová akrobacie). Slibuje téma „Obejmi mě silněji, abych mohl zemřít.“ O čem to tedy vlastně bude, se můžete přesvědčit pouze třikrát, 17., 18. a 19. 8.!



JIRÁSKŮV HRONOV
Pokud potřebujete silnou dávku divadla, zabalte si 1. srpna kufry a vyrazte na týdenní festival amatérského divadla Jiráskův Hronov. Pokud budete rychlí a ochotní zaplatit nějaký peníz, můžete se zapsat do jednoho z mnoha divadelních seminářů, které organizátoři Jiráskova Hronova nabízejí. Nabídka je široká – od jevištní řeči, přes dramaturgii, po scénografii. A mohu vám svatosvatě slíbit, že naše redakce bude na Hronově pilně pracovat a raportovat o inscenacích, kurzech, zážitcích i karambolech (bude-li toho alespoň jeden redaktor schopen…). 

OPEN AIR ARENA BETLÉMSKÉ NÁMĚSTÍ 2015

zdroj: www.gjf.cz

Již od 7. května do 29. listopadu probíhá ve dvorním traktu Betlémské kaple multižánrový kulturní festival pod hlavičkou Galerie Jaroslava Fragnera. Konají se zde akce motající se kolem architektury, koncerty, performance, site specific projekty, výstavy a divadelní představení. Vrcholem je Betlémská kulturní noc (24. září). Během prázdnin tam můžete 19. 8. zaskočit například na inscenaci Alenka! v první části (našich letních pozvánek, pozn. redakce) divadelních tipů zmiňovaných chlapíků na chůdách Long Vehicle Circus. A v rámci Betlémské kulturní noci osobně doporučuji zajít si na Franz KafKABARET souboru Sektor pro hosty (který se po dlouhé době opět vyloupne). „Obvyklého“ Kafku ale nečekejte, je to především zábavné, zcela „kafkovské“ a interaktivní. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.