25. září 2016

#nextwave: Drobty popáté

http://nextwave.cz/
Festival ...příští vlna/next wave... 2016
Země a nahota ve všech pádech

D. Styk, L. Kramárová (Slovensko, Česko) - Neviestka, či panna?
Performeři: Dominik Styk, Lucia Kramárová

HaDivadlo - Ice Pøz
Autoři: Matěj Nytra a kol., režie: Marika Smreková

Jak jsme vás již informovali v článku Třiadvacátá Nextka je tu!, i letos jsme součástí festivalu ...příští vlna/next wave..., reflektování a zpravodajování festivalu však probíhá na blogu Divadelních novin a v tradičním zpravodaji Tsunami. Na náš blog vám tak tentokrát přihazujeme jen malé „drobty“, které budou odkazovat tam či onam. 

Festival obnažených a vyvržených (No. 7)

„Přerod dívky v ženu, zpátky ni krok“

(...) Vizuálně bohatý rituál, připomínající ty podivné a nadmíru inteligentní rekonstrukce, kteréžto můžeme znát například od The Living Theatre nebo The Performance Group Richarda Schechnera. Asociace táhnoucí se až kamsi k maskám a jejich významu na divadle, zde zpodobněny igelitovými (velko)sáčky, symbolizujícími svatební závoj. Rozestavění rekvizit, od rituálních úkolů až po velké obrazy převážně s akty, fungovalo naprosto dokonale. Smyslů plno, atmosféra silná, interaktivní zážitek zaručen – přítomní jsou bezprostřední a nedílnou součástí celé performance. (...)

„http://wtf.cz/matrix.php?=mindfuck“
(...) Virtuální diskuse, někde na pomezí reality a snu, mysl na síti i bez signálu a další záblesky z webové anotace přislibují, že vybrat si červenou pilulku směr tenhle divadelní matrix bude zážitek. A taky byl. Někdo (později známý jako Radim) do poslední škvírky uvězněný v omšelém spacáku se s námahou přemisťuje ze schodů až k samotnému hracímu prostoru (a my s ním, s průpovídkami jako „Housenky to mají těžké“ nebo „Co o tom napíšu?“), jehož plán je pomyslně rozdělen vejpůl. (...)

Celý text k dispozici zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.