13. září 2016

#PolárkovéBrno: Divědové-Brno-Výlet!

http://www.divadlopolarka.cz/
Festival Polárkový dort 2016
Profesionální dětské brněnské divadlo v novém kabátě

V brněnské Polárce se změnilo vedení. Mnoho chystají. A bude velká oslava - velký festival. Pro děti. A my tam budeme! Na přelomu září a října vyrážíme ve složení Nicol Škvarová - Rachel Duchková - Lukáš Křížek na velký výlet, který vám přinese pravidelné zpravodajství z celého dění, dětské videoohlasy a nějaký ten rozhovor s těmi, kdo za tím stojí. Bude to velké, nebudeme spát, budeme se dětsky bavit a dospělácky tvořit a z Brna rovnou na katedru, na zahájení semestru. No ty brďo! My se těšíme a vy čtěte, co si nejen festival Polárkový dort přichystal.

Následující informace byly převzaty z tiskové zprávy divadla...

Divadlo pro děti a mládež Polárka se v příští sezoně představí v novém kabátě. V září otevře dětskou kavárnu, Malou scénu divadla, určenou pro nejmenší diváky, připraví divadelní festival pro děti a během sezony pak uvede sedm nových premiér. Po výběrovém řízení na nového vedoucího KVS U Tří kohoutů se začínají dít změny podle koncepce vítězného Tomáše Pavčíka. Do vedení Divadla Polárka nastupují Jan Cimr, Tereza Lexová a Alžběta Michalová.

„Naším hlavním cílem je nyní otevřít divadlo veřejnosti, pozvat děti, rodiče i prarodiče ke společným divadelním zážitkům,“ říká k plánům na budoucí sezonu Tereza Lexová. „Proto divadelní sezonu v Polárce otevře na přelomu září a října divadelní festival, na který všechny srdečně zveme.“ V rámci festivalu budou k vidění divadelní představení, koncert divadelní kapely, bude možné zapojit se do workshopů nebo se občerstvit v nově otevřené kavárně. „Polárka zkrátka bude mít několik dní otevřené brány pro všechny a bude se ráda seznamovat s novými tvářemi.“ dodává Lexová. Polárka během roku představí sedm nových premiér, čtyři na velké scéně, tři na malé. Jan Cimr doplňuje: „Nově otvíraná Malá scéna bude prostorem, kde si děti a herci mohou být doslova na dosah ruky, umožňuje tak interaktivní představení plná divadelních zážitků, na kterých se budou děti moci podílet. Proto ji chceme využívat především pro nejmladší děti.“ Velkou novinkou pak bude představení pro děti do tří let a jejich rodiče, které bude mít premiéru na Malé scéně v lednu.

V Divadle Polárka se v sezoně 2016/2017 představí režiséři, kteří jsou svými inscenacemi pro děti proslulí po celé republice. Sezonu otevře Klapzubova jedenáctka v režii Konráda Popela, který se do Polárky vrací pravidelně a s úspěchem. Jiří Jelínek zrežíruje autorské představení pro celou rodinu nazvané Cirkus Unikum, Anna Duchaňová (známá z divadla Anička a letadýlko) přivede Malou čarodějnici a tmu, Zoja Mikotová uvede koláž z poezie pro děti Od maličkých k velikým a Jan Kačena pro děti otevře indiánskou encyklopedii podle novely Forresta Cartera Škola Malého stromu. Kromě těchto premiér Polárka představí také vánoční představení Polárka nad Betlémem, představení pro děti do tří let Jak dělá ryba? a dvě inscenace reflektující dějiny 20. století, určené starším dětem a dospělým – Naši třídu Tadeusze Slobodzianka v režii Břetislava Rychlíka a Deník Anny Frankové v režii Ondřeje Elbela.

Kromě nových premiér samozřejmě zůstává na repertoáru i většina původních představení. Zároveň bude v divadle probíhat mnohem více aktivit, než dříve. Divadlo bude nabízet workshopy k jednotlivým inscenacím i dalším divadelním tématům, bude fungovat dětská divadelní kavárna a během roku se budou objevovat další novinky. Divadelní soubor zůstává z větší části v původní sestavě. Do angažmá přibývají dva noví herci a jedna herečka, další budou s divadlem spolupracovat na jednotlivých představeních jako hosté. „Těšíme se, že se budeme v Polárce potkávat!“ vzkazují všichni z Divadla Polárka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.