29. června 2017

#Sobotka2017: Od soboty Sobotkujeme

www.sramkovasobotka.cz
Šrámkova Sobotka - 61. ročník festivalu jazyka, řeči a literatury

Po menší odmlce startujeme divadelní léto hned zkraje prvním festivalem. Budeme na Šrámkově Šaldově Sobotce! Budeme se "vzdělávat", trošku dílnovat, užívat si pestrého programu i letních dnů, ale především budeme přispívat do zdejšího zpravodaje Raport!, z něhož vám nějaké ty ochutnávky a kritické drobky nasdílíme i sem. Čtěte dál náš tradiční úvodník a potkejte se s námi v Sobotce!

Následující text je převzat z tiskové zprávy festivalu...

Šrámkova Sobotka je festival českého jazyka, řeči a literatury a letos se koná jeho již 61. ročník, který proběhne 1. – 8. 7. v Sobotce. Letošním tématem je Kritika. Výpověď umění?. Festival se zaměřuje na kritiku především proto, že F. X. Šalda, který je považován za jednoho z největších českých kritiků, slaví v roce 2017 dvojité jubileum. Připomínáme si 150 let od jeho narození a také 80 let od jeho úmrtí.

V rámci festivalu se mohou návštěvníci zúčastnit mnoha autorských čtení současných českých autorů. Letos přijede přečíst ze svých textů například Irena Dousková. Kromě toho proběhne během týdne několik přednášek, které povedou například Michael Špirit či Jiří Kraus, a samozřejmě také diskuzí. Připraveny budou také odpolední poslechově-diskuzní programy, jejichž předmětem bude rozhlasové vysílání. Večery pak zpestří divadelní představení jako Lidový kousek od souboru Masopust či Zahrada Jane Austenové Divadla Viola a koncerty kapel Člověk krve, Bonus a Mary C, Houpací koně a dalších.

Pro zájemce budou připraveny celotýdenní dílny, které jsou rozděleny do několika tematických okruhů: Řečové dílny, Jazykové dílny, Kritické dílny, Dramatické dílny a Hudební dílny. Těšit se tak můžete na dílny anglického a německého překladu, dabingu, tvůrčího psaní, rétoriky a přednesu, kritiky překladu nebo divadelního snění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.