9. ledna 2017

#3NÁCT: Do divadla s puberťáky

http://www.divadlovdlouhe.cz/repertoar/festivaly/festival-13-8-rocnik-2017/
8. ročník divadelní přehlídky nejen pro teenagery

Vzpomínáte na naší první spolupráci s Divadlem v Dlouhé? Tak v tomto roce nás čekají minimálně hned dvě další. První z nich je lednový Festival 13+ a na přelomu března a dubna se do Dlouhé vrátíme, abychom pokračovali v našem zpravodajování z festivalu Dítě v Dlouhé a předávání naší vlastní divědovské Ceny Dítko. Ale o tom až příště. Pokud vás zajímá, co nabídne festival nejen pro teenagery a co nabídne náš blog, čtěte dál.

Ve složení Nicol Škvarová, Rachel Duchková, Eliška Seveldová a Lukáš Křížek vám budeme přinášet pravidelné zpravodajství ze všech osmi představení. Kromě reflexí pro vás zároveň připravíme menší anketu s puberťáky a mladistvým diváctvem, vyzpovídáme iniciátorky festivalu a na něco se přeptáme i vybraných tvůrců. V závěrečném, divědovsky tradičním resumé článku se pak můžete těšit také na skromnou anketu celé naší redakce, kde se jednotlivě a zcela osobitě a subjektivně vyjádříme k celému festivalu. To zní dobře, ne? Tak se potkejme v Dlouhé!

Následující informace byly převzaty z tiskové zprávy divadla...

Od 11. do 16. ledna 2017 se v pražském Divadle v Dlouhé koná 8. ročník Festivalu 13+, divadelní přehlídky nejen pro teenagery. Program nabídne osm inscenací pro mladé diváky od 13 let výše, a to převážně v podání mimopražských divadel, která se tvorbě pro tuto specifickou věkovou skupinu věnují dlouhodobě a velmi úspěšně. Některé soubory na Festivalu 13+ už hrály, např. Činoherní studio Ústí (My děti ze stanice ZOO), brněnský Buranteatr (Univerzální sci-fi) či Klicperovo divadlo Hradec Králové (Pěna dní), jiné se na něm představí poprvé: Západočeské divadlo Cheb (Rychlé šípy RELOADED) a Divadlo na cucky Olomouc (Můj BF). Festivalová sobota 14. ledna pak bude vyhrazena současným studentům DAMU (Tisíc tuctů) a JAMU (Hodinku na Štědrý den). Festival již poněkolikáté zahájí premiéra nového komorního titulu hostitelského Divadla v Dlouhé, tentokrát to bude autorská pohybová inscenace Adély Laštovkové Stodolové Dating v osmi. Většinu hostujících inscenací uvedeme v pražské premiéře.

Autorkou výtvarné stránky festivalu je letos mladá výtvarnice a ilustrátorka Sofie Tobiášová, která vedle hlavního vizuálu vytvořila také komiksové stripy, jež postupně uveřejňujeme na Facebooku Divadla v Dlouhé. Všechna festivalová představení se zaměřují na publikum v teenagerovském věku, což je v domácí divadelně-festivalové nabídce zcela výjimečné. Výjimečné je i festivalové vstupné pro studenty 100 Kč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.